VAN / SARAY - Karahisar Ortaokulu

04327942075
Karahisar Köyü Saray/VAN
Vizyon
Topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
08:00 -14:10
Ulaşım
İl merkezine haftalık servis bulunmaktadır.Öğretmenler ortaokulun lojmanında kalmaktadır. İlçeye gidiş geliş yapan öğretmen bulunmamaktadır.
Öğretmen servisi bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Karahisar Köyü, 2370 m rakımda olup 2015 itibariyle ortalama nüfusu 2000´dir. İklimi karasal olan Karahisar köyünün, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Van İl Merkezine 117 km, Saray İlçe Merkezine ise 38 km´dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Okulumuz bahar aylarında yapılan futbol turnuvaları ile sportif etkinliklerini yapmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz düzenlediği resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ve satranç turnuvalarıyla, öğrencilere geniş bir bakış açısı ve yaratıcı düşünme yeteneği katmayı amaçlamıştır.